Свого часу ми розповідали про звичайний бензиновий кросовер Audi Q6, що створений для Китаю. Проте для Європи компанія розробляє інший кросовер: дещо менший за розмірами та з електричним приводом – відповідно, він буде називатись Audi Q6 e-tron. Й виданні Carscoops зібрало всю відому інформацію про майбутню новинку, яка вже декілька разів потрапляла в об’єктиви автошпигунів – як загальним виглядом, так навіть й зі своїм салоном.

По-перше, з цих світлин зрозуміло, що електричний кросовер Audi Q6 e-tron буде представлений одразу зі стандартним кузовом та у варіанті Sportback. Проте обидві версії мають бути побудовані на одній платформі РРЕ, що також буде використана для електромобіля Porsche Macan EV. А це означає можливість встановлення одного (задній привод) або двох електромоторів (повний привод), потужність 350-450 кВт або 470-610 к.с., максимальний розмір акумулятора близько 100 кВт·год, дистанцію пробігу 500-700 км.

По-друге, завдяки цим шпигунським фотографіям, можна зробити перші рендери щодо дизайну майбутнього електромобіля Audi Q6 e-tron. З цікавих рішень – срібляста глуха панель замість традиційної решітки радіатора, підкреслені «плечі» над колісними арками, двоповерхові фари, причому верхні секції будуть матричними.

Коли очікувати серійний кросовер Audi Q6 e-tron? Спочатку він планувався на завершення 2022 року. Але через затримку запуску Porsche Macan EV, відтепер зсувається і графік дебюту електромобіля Audi – орієнтовно серійні версії Audi Q6 e-tron вийдуть у 2024 році. Дочекаємось?