Після купівлі Twitter Ілоном Маском та невпевненості щодо майбутнього платформи, користувачі почали шукати їй альтернативи, найочевиднішою з яких став Mastodon. Проте складність децентралізованої соціальної мережі залишає багато простору для появи інших альтернатив. Одну з них під назвою Post створює колишній генеральний директор Waze Ноам Бардін.

В основі проєкту лежить ідея створення публічного простору для обговорення ідей, який описується як «соціальна платформа для реальних людей, реальних новин і громадянських розмов».

«Пам’ятаєте, коли соціальні медіа були веселими, знайомили вас з великими ідеями та крутими людьми й насправді робили вас розумнішими? Пам’ятаєте, коли вони не витрачали ваш час даремно і не змушували вас злитися або сумувати? Коли ви могли не погоджуватися з кимось без погроз чи образ? Ми хочемо повернути це з Post» – йдеться на сайті соціальної мережі.

Що стосується функціональності, то Post підтримує записи будь-якої довжини та можливість коментувати, лайкати, ділитися і репостити контент. Тобто базові можливості будь-якої сучасної соцмережі. Що виділяє Post на їх фоні, так це можливість купувати окремі статті відомих новинних видань, читати їх без переходу на їхні вебсайти та надавати відгуки авторам контенту.

Що стосується модерації контенту, то існують правила, які будуть «суворо дотримуватися» за «допомогою нашої спільноти», що є кивком на краудсорсингову природу Waze.

Зараз зареєструватися у Post можна тільки за запрошеннями, в черзі перебувають понад 122 тис. користувачів. Частково це пов’язано з тим, що сервіс досі знаходиться у розробці та не має повної функціональності. Щоб спробувати Post, можна зареєструватися в чергу очікування за цим посиланням.