Кросовер KIA Seltos маловідомий в Україні, проте це досить цікава модель: наче проміжне положення між компактним автомобілем KIA Stonic та більшим KIA Sportage, ще один варіант у класі KIA Soul. Й хоча автомобіль KIA Seltos пропонується лише на деяких ринках (наприклад, США) він би напевно знайшов багато покупців і в Україні. Однак – завдяки чому?

Наприклад, завдяки оновленому дизайну KIA Seltos 2024 модельного року: змінилась фірмова решітка радіатора «ніс тигра», обриси фар та ліхтарів, додано нові колісні диски та кольори кузова. А ще додана особлива версія X-Line, яка вирізняється власним декором та логотипами.

А ще додано потужності: версія з двигуном 1.6 turbo GDI тепер має 195 к.с. під капотом – на 20 більше, ніж було раніше. Альтернативою виступає двигун 2.0 МРІ потужністю 147 «коней». В залежності від обраної версії та двигуна, кросовер KIA Seltos може запропонувати 8-ступеневий «автомат», трансмісію-варіатор IVT, повний привод AWD. Також на вибір водія – три режими керування з відповідними назвами: Normal, Smart, Sport.

Крім того, кросовер KIA Seltos 2024 вирізняється салоном з «панорамним дисплеєм» (як все це називає сама компанія KIA). Мається на увазі пара 10,25-дюймових дисплеїв, що розташовані на одній лінії та поєднані між собою спільним склом – виходить дуже широкий огляд для водія.

Новий кросовер KIA Seltos надійде до продажів у США вже в першому півріччі 2023-го року. Сподіваємось, до того часу в Україні запанує мир – і ми зможемо спокійно помріяти про можливість того, що автомобіль KIA Seltos приїде до нас. Хотіли б, щоб приїхав?