Кріс Хемсворт є одним з головних героїв кіновсесвіту Marvel, який допоміг йому перетворитися на справжню зірку екшен-фільмів та блокбастерів. Свій дебют у великому кіно Хемсворт почав у 2009 році, зігравши епізодичну роль батька Джеймса Кірка – Джорджа Кірка у перезапуску фільму «Зоряний шлях» / Star Trek. Але вже 2011 року йому дісталася роль Тора, яка значно підвищила популярність актора. Зараз він активно співпрацює як з Marvel, так і з Netflix, а нещодавно знявся у документальному серіалі «Безмежні» / Limitless для Disney+ режисера Даррена Аронофскі.

У «Безмежних» Кріс Хемсворт проходить різноманітні екстремальні випробування, покликані допомогти людському організму протистояти процесам старіння. Саме у четвертому епізоді серіалу Хемсворт дізнався, що має сильну генетичну схильність до розвитку хвороби Альцгеймера у старості. Обидва його батьки мають ген APOE4, який, як вважають дослідники, є індикатором підвищеного ризику захворювання на втрату пам’яті.

У зв’язку з цим відкриттям Хемсворт оголосив про коротку паузу в акторській кар’єрі, щоб провести час зі своєю дружиною Ельзою Патакі та їхніми трьома дітьми.

«Це дійсно викликало в мені бажання взяти деякий час на відпочинок», – сказав Хемсворт в інтерв’ю Vanity Fair. «І з того часу, як ми закінчили шоу, я завершую речі, які я вже був зобов’язаний зробити. … Я їду додому і збираюся відпочити та просто розслабитися. Побуду з дітьми, побуду з дружиною».

Дізнавшись про своє потенційне майбутнє, пов’язане зі здоров’ям, актор був напрочуд відвертим, і, попри пропозицію Діснея вирізати ці сцени, вирішив залишити їх у фільмі.

«Моє занепокоєння полягало в тому, що я просто не хотів маніпулювати цим, надмірно драматизувати та перетворювати на якусь безглузду спробу викликати співчуття або щось подібне заради розваги» – заявив актор.

Навіть з цією перервою у кар’єрі, Хемсворт розказав, що готовий повернутися до ролі Тора в майбутньому. «Я відкритий для цього, якщо буде така можливість», заявив актор, додавши, що буде в порядку, якщо цей гіпотетичний «Тор 5» буде його останньою роллю в образі «Бога блискавки».

«Я відчуваю, що це, напевно, був би фінал, але це не ґрунтується на тому, що мені хтось казав, або на якихось планах. У вас є народження героя, подорож героя, потім смерть героя, і я не знаю — чи я на цьому етапі? Хто знає?» – каже Хемсворт.

Одна з майбутніх великих ролей актора – у фільмі Джорджа Міллера «Фуріоза» / Furiosa, приквелі відомого фільму «Божевільний Макс: Дорога люті» / Mad Max: Fury Road.