Кросовер Alfa Romeo Tonale сьогодні є найголовнішою надією бренду на нове народження: популярний клас, нова модель, привабливий дизайн. То ж не дивно, що італійці не шкодують технологій для «малюка» Alfa Romeo Tonale. Нещодавно в гаму кросовера було додано гібрид з можливістю заряджання, що закриває формування лінійки Tonale та, одночасно, виступає у ролі найпотужнішої версії моделі – тут 280 «коней»!

Ззовні цей кросовер з довжелезною назвою Alfa Romeo Tonale Plug-In Hybrid Q4 виділяється лише парою деталей, а саме – двома люками на задніх крилах: один для палива, другий для зарядки. А ще на боковому склі намальована фірмова «змія», що стилізована під електричний кабель. Ось і все.

Проте всередині змін помітно більше. Адже під капотом приховано 1,3-літровий бензиновий двигун MultiAir потужністю 180 к.с., що працює разом з 6-ступеневим «автоматом» та обертає передні колеса. Своєю чергою, позаду встановлено електромотор на 90 кВт (122 к.с.), який відповідає за обертання задніх коліс. Живлення електромотора реалізовано завдяки акумулятору на 15,5 кВт·год, якого має вистачати на дистанцію пробігу близько 80 км по місту. Повна зарядка акумулятора триває близько 2,5 годин – й цей процес можна контролювати на дисплеї в салоні PHEV-гібрида Alfa Romeo Tonale.

При цьому лише на електроприводі кросовер Alfa Romeo Tonale може досягати швидкості 135 км/год, у гібридному режимі максимум складає вже 206 км/год, а прискорення до «сотні» займає 6,2 секунди. Нормативне споживання пального становить 1,14 л на 100 км – звісно, якщо не забувати заряджати акумулятор.

Ну що, цікавий вийшов PHEV-гібрид Alfa Romeo Tonale? Чи чергові забавки маркетологів для задоволення вимог екологів?