Компанія Space Perspective оголосила про плани запуску морського космодрому для своїх капсул на повітряних кулях, які призначені для польотів космічних туристів. MS Voyager стане першим у флоті океанських стартових платформ для космічних кораблів компанії Spaceship Neptune, які призначені для подорожей в стратосферу, повідомила компанія.

Space Perspective придбала MS Voyager у суднобудівної компанії Edison Chouest Offshore, і зараз судно переобладнано на пускову платформу на верфі в Луїзіані. Морський космодром має бути готовий до кінця року. Судно довжиною 89 метрів буде розміщене в Порт Канаверал у Флориді, а решту флоту космодрому компанія планує розмістити в різних куточках світу.

Спочатку Space Perspective планувала запускати космічний корабель «Нептун» з Космічного узбережжя Флориди, але стартовий майданчик для повітряної кулі в морі створює більш гнучкі умови для старту, вважають в компанії. Морські космодроми можуть переміщатися в райони з гарною погодою для запуску, а плавання разом з морським бризом призведе до того, що на палубі не буде вітру.

Компанія майже закінчила будівництво космічного корабля «Нептун», який по суті є капсулою, що підіймається в стратосферу за допомогою гігантської повітряної кулі SpaceBalloon. Куля приводиться в рух воднем, і підіймається вгору з повільною швидкістю 19 кілометрів на годину. Space Perspective вже заманила достатню кількість туристів на свої космічні подорожі, продавши понад тисячу квитків за ціною $125 тисяч за кожен, повідомляє SpaceNews. Весь політ триває близько шести годин, після чого капсула в кінці своєї подорожі падає в океан.

Компанія готується до тестових польотів «Нептуна» у 2023 році, а до 2024 року планує розпочати його комерційні польоти.

«Space Perspective змінить ваші стосунки з нашою планетою, надаючи квінтесенцію досвіду астронавта, який побачить Землю з чорноти космосу», – сказала Джейн Пойнтер, засновник і співзасновник Space Perspective, у своїй заяві.