Щось дивне відбувається у світі суперкарів – вони вирішили покинути рівний асфальт! Є історія Mega, є історія Porsche 959, нещодавно з’явилась історія Lamborghini – й ось «німці» вирішили написати це одну частину оповідання про універсальні суперкари-позашляховики.

Для цього взяли легендарне купе Porsche 911 з 6-циліндровим 480-сильним двигуном, повним приводом та трансмісією PDK. Далі автомобілю Porsche 911 Dakar збільшили кліренс на 50 мм (і ще +30 мм для екстремальних умов). Потім додали фірмове забарвлення в стилістиці класичного Porsche 911 (953) та ралійних перегонів 1984 року Париж-Дакар.

Але ж компанія Porsche не була б сама собою, аби ретельно не опрацювала кожну дрібницю. Наприклад, для Porsche 911 Dakar підготували спеціальні шини Pirelli Scorpion All Terrain Plus, а на даху розмістився відкритий багажник з додатковим LED-освітленням.

В салоні Porsche 911 Dakar знайшлось місце спортивним сидінням з жорстким каркасом, а кермо прикрашає «нульова» відмітка синього кольору. Нарешті, додано два особливі режими руху та ралійний Launch Control: останній дозволяє стартувати з пробуксовуванням коліс на 20% – це може бути корисно для прискорення по піску та на гравійних дорогах. Причому прискорення вражає: до «сотні» лише за 3,4 секунди! Й далі – до 240 км/год, які обмежені можливостями шин.

Ідеальний суперкар для будь-яких доріг? Та ще й напевно колекційна цінність у майбутньому? Компанія Porsche теж так вважає – й тому встановила на модель Porsche 911 Dakar відповідний прайс: від 222 тис. євро.