На слуханнях у комітеті Палати представників, директор ФБР Крістофер Рей заявив, що Китай викрав більше американських даних, «ніж усі інші країни разом узяті». Про це пише видання The Hill.

«Розповсюдженість хакерських програм Китаю є найбільшою у світі, і вони вкрали більше особистих і ділових даних американців, ніж усі інші країни разом узяті», – сказав Крістофер Рей.

Директор ФБР підкреслив, що США мають «проблеми національної безпеки», пов’язані з Китаєм. Крім того, Рей назвав поширеність TikTok, який керується китайською компанією ByteDance, як одну з головних проблем розвідки.

«Ці проблеми включають потенційний контроль з боку уряду Китаю над збором особистих даних мільйонів користувачів; можливе створення алгоритму рекомендацій, який може бути використаний для операцій впливу; потенційний контроль програмного забезпечення на мільйонах пристроїв, що дає можливість тактично скомпрометувати особисті пристрої», – сказав Рей про проблеми, які створює TikTok.

Досі існують невирішені питання щодо обміну даними між китайськими компаніями та урядом, «є низка занепокоєнь щодо того, що насправді відбувається та що насправді робиться» – додав Крістофер Рей.