Для цього лише необхідно використовувати сталь, що отримана у переробленні без застосування викопних копалин – необхідну електроенергію для перероблення металевою руди та формування стального прокату можна брати з відновлювальних джерел енергії. Таку сталь виробляє шведська компанія SSAB й віднині ця сталь буде використовуватись для деяких моделей електричних вантажівок Volvo. Про це розповідає видання electrek.

До речі: саме «моделей» у множині, а не однієї моделі. Адже компанія Volvo наразі має одразу три електричні вантажівки різного класу та формату.

Все почалось з вантажного автомобіля Volvo FL середнього розміру: зазвичай, такі використовують для перевезення партій товару по місту або найближчих околицях міст-мегаполісів. Вперше електрична вантажівка Volvo FL була презентована у 2018 році, продажі почались 2019-го. Наступним кроком стала капотна вантажівка Volvo VNR: тягач або шасі, варіанти 4х2 або 6х2, навіть дебют другої генерації моделі з дистанцією пробігу до 275 миль (443 км).

Нарешті, третім вантажним автомобілем став тягач Volvo FH: до 44 тонн та до 300 кілометрів дистанції пробігу. Але ж потужності для цього треба колосальні! Електрична вантажівка Volvo FH має потужність 490 кВт та акумулятор на 540 кВт·год – виняткові показники для будь-якого легкового електромобіля.

Перші покупці на Volvo FH вже є: партію з 20 таких електричних тягачів замовила компанія Amazon, що у 2019-му році проголосила власну ініціативу «The Climate Pledge». Отже, напевно цей замовник (як і інші) буде ще більш задоволений новим «еко»-іміджем Volvo.