Розробники браузера Opera відомі своєю пристрастю до інтеграції різноманітних платформ, в тому числі соціальних. Тож не дивно, що вони врешті-решт додали у свій настільний браузер швидкий доступ до TikTok через бічну панель. Це дозволяє отримати доступ до вебверсії сервісу коротких відео, якщо ви хочете швидко перевірити свою стрічку або завантажити відредаговані відео з комп’ютера.

Opera вже має швидкий доступ до Instagram, Facebook Messenger та WhatsApp у бічній панелі, а також медіаплеєр з доступом до таких сервісів, як Apple Music та Spotify. Це знову вебдодатки, але компанія явно сподівається залучити користувачів, які не хотіли б запускати окремі застосунки або тримати відкритими додаткові вкладки браузера.

Функція TikTok в кінцевому підсумку є розширенням знайомої стратегії. Як і у випадку з ігровими та криптовалютними браузерами, Opera сподівається відвернути користувачів від таких конкурентів, як Chrome та Safari, інтегруючи корисні (або принаймні модні) сервіси. Коли всі сучасні браузери, як правило, працюють добре, Opera пробує виділитися додатковими налаштуваннями та інтеграціями.

Невідомо, наскільки добре цей підхід працює на прибуток компанії. Проте за останні кілька років Opera збільшила свою частку користувачів, піднявшись з трохи менш як 2,3% в рейтингу Statcounter в жовтні 2019 року до майже 3,6% на цей час. Однак браузер залишається далеко позаду лідера і конкурує більше з Firefox (трохи понад 7% частки ринку), ніж з Chrome (66,5%).