Десктопний Chrome отримає динамічні теми

Десктопна версія браузера Google Chrome має отримати систему динамічних тем, які базуватимуться на поточному фоновому зображенні нової сторінки. Схожу функціональність вже досить давно отримав мобільний Chrome на Android завдяки “матеріальному дизайну” Material You — і ось тепер вона готується до появи у браузері на Windows, Mac та хромбуках.

Про це повідомив користувач Reddit, який виявив відповідний параметр в експериментальній версії Chrome Canary. За замовчуванням він вимкнений, активувати його можна на сторінці chrome://flags (Customize Chrome Color Extraction).

Після цього браузер автоматично приводитиме у відповідність власну колірну схему до головного кольору фонового зображення, яке встановлено для нової сторінки (New Tab). Варто зауважити, що стосується це лише зображень із колекцій, наданих самим Google — якщо користувач встановить фоном власну картинку, Chrome залишиться на старій колірній схемі.

Коли нова функціональність буде перенесена до стабільної версії браузера, поки що невідомо, але враховуючи, що в експериментальній вона щойно з’явилася, можна припустити, що відбудеться це ще не дуже скоро — скоріше за все у 110-й версії, реліз якої заплановано на лютий 2023 р.