Сенатор від штату Массачусетс Ед Маркі в неділю розкритикував Ілона Маска після того, як мільярдер саркастично відповів на запит законодавця про інформацію щодо нової політики верифікації в Twitter.

«Можливо, це тому, що ваш реальний аккаунт звучить як пародія? – твітнув Маск у неділю вранці після того, як Маркі поділився недавнім листом, який він відправив, критикуючи нову підписку Twitter Blue вартістю $8 на місяць. – І чому ваше фото профілю має маску!?» – додав Маск через кілька годин, маючи на увазі фотографію профілю Маркі, на якій сенатор зображений з маскою на обличчі.

Маркі не був вражений відповіддю Маска.

«Одна з ваших компаній знаходиться під дією постанови FTC про згоду. Наглядовий орган з безпеки автотранспорту NHTSA розслідує іншу за вбивство людей. А ви витрачаєте свій час на з’ясування стосунків в інтернеті, – написав він. – Виправте свої компанії. Або це зробить Конгрес».

Лист, який став приводом для обміну думками, Маркі відправив 11 листопада. У листі він просить Маска пояснити, як The Washington Post змогла створити його підробний обліковий запис й він отримав верифікацію, і чому користувачам Твіттеру повідомляється, що фейковий профіль пов’язаний з роллю в уряді. У Маска є час до 25 листопада, щоб відповісти на ці та інші питання в письмовій формі.

Twitter призупинив платну перевірку акаунтів менш ніж через два дні після запуску нової підписки Blue. Поки послуга була доступна, тролі використовували її, щоб видавати себе за знаменитостей, політиків і бренди, що призвело до хаосу на платформі. Один акаунт, який видавав себе за Леброна Джеймса, стверджував, що зірка НБА попросив продати його команді «Лос-Анджелес Лейкерс». Інший обвалив акції фармацевтичної компанії Eli Lilly.

Хоча немає впевненості в тому, що попередження Маркі призведе до дій уряду, ймовірність регуляторної реакції стала більш вагомою у неділю, після того, як демократи забезпечили більшість в Сенаті. Маркі також є членом підкомітету з питань зв’язку, засобів масової інформації та широкосмугового зв’язку, сенатської комісії, яка, найімовірніше, рекомендуватиме заходи проти Twitter.