Тест автономності продемонстрував помітну перевагу iPhone 14 Pro Max над Google Pixel 7 Pro

Як вже не раз було доведено, місткість батареї не завжди грає вирішальну роль у тривалості роботи смартфонів (та й не тільки них). Наприклад, порівнюючи характеристики різних флагманів, можна побачити, що місткість акумулятора в iPhone частіше за все менша за найближчих суперників. А от його витривалість все одно може створити проблеми іншим виробникам.

YouTube-канал PhoneBuff проводить подібні порівняння. На цей раз пліч-о-пліч опинилися iPhone 14 Pro Max та Google Pixel 7 Pro. На папері це 4,323 мА•год проти 5,000 відповідно, ще й при однакових діагоналях дисплеїв — 6,7 дюйма.

Але різні процесори (4-нанометровий A16 Bionic проти 5-нанометрового Tensor G2), характеристики дисплеїв та інші фактори все одно зіграли помітну різницю на користь смартфона від Apple.

Тест складався з однакових задач для обох пристроїв, серед яких були телефонні дзвінки, обмін повідомленнями, перегляд пошти та соціальних мереж, браузинг, відтворення потокового відео, ігри тощо. Виглядало це наступним чином:

В результаті Google Pixel 7 Pro протримався в тесті 25 годин 41 хвилину (з яких використовувався 9 годин 41 хвилину та 16 годин знаходився в режимі очікування). Він вимкнувся тоді, коли iPhone 14 Pro Max мав ще 21% заряду в запасі. Найбільший флагман від Apple зміг пропрацювати 27 годин 44 хвилин (де були 11 годин 44 хвилини активного використання та ті самі 16 годин очікування).

Як зазначили в відео, різниця у 21% заряду батареї може конвертуватися у додаткові 3,5 години в месенджері або у понад 4 години перегляду стрічки в Instagram.