Компанія Crypto.com визнала, що зробила ще одну дуже велику і дуже серйозну помилку: близько трьох тижнів тому вона помилково відправила 320 000 Ethereum (~ $416 млн) на іншу криптовалютну біржу, яка називається Gate.io.

У своєму пості в Twitter генеральний директор Crypto.com Кріс Маршалек повідомив, що компанія повинна була відправити криптовалюту на один зі своїх холодних, або офлайн-гаманців, але випадково відправила її на адресу “білого списку”, що належить її корпоративному обліковому запису на Gate.io.

Все це сталося після того, як Маршалек опублікував адреси холодних гаманців компанії, щоб забезпечити прозорість того, що біржа робить зі своїми коштами. Вивчивши транзакції Crypto.com, один з користувачів, Конор Гроган, вказує на те, що 21 жовтня біржа відправила на Gate.io 320 000 Ethereum, що становить близько 80% активів компанії в Ethereum.

Пізніше Маршалек додав, що йому вдалося повернути «весь обсяг» переведених активів. Користувачі Twitter підтвердили, що Crypto.com отримав свої кошти назад приблизно через тиждень, перевівши 285 000 Ethereum (~$350 млн) на один гаманець і поклавши решту 35 000 Ethereum (~$43 млн) на інший. Gate.io також опублікувала відповідь, зазначивши, що почала повертати кошти, як тільки стало ясно, що переказ був «операційною помилкою». Але, принаймні цього разу, кошти Crypto.com дійсно повернули. У серпні через прикру помилку Crypto.com виплатила клієнту $7,2 млн замість $68.

Попри запевнення Маршалека в тому, що «всі системи працюють нормально», ця подія спровокувала виведення коштів з платформи, оскільки користувачі починають турбуватися, чи не спіткає Crypto.com та ж доля, що і збанкрутілу FTX та інші фірми. Деякі користувачі припускають, що переказ був зроблений для того, щоб змінити докази резервів, які численні криптовалютні біржі обіцяли надати у відповідь на крах FTX.