Однією з нагальних проблем українців через російське вторгнення стали віялові відключення електропостачання. Хтось майже не стикається з цією проблемою, а декому доводиться по декілька разів на день залишатися без світла. 

Якщо не відбувається аварійних ситуацій, то більш-менш планувати свій час вдається завдяки графікам відключень.

Для більшої зручності, київський програміст зробив власний варіант підписки на графік прямо в календар, чим дозволив поділитися з читачами «Межі». Це дозволить не просто оминаючи сайти операторів систем розподілу побачити, коли плануються відключення електропостачання, а й одразу зрозуміти, які події в календарі можуть накладатися на ці часові проміжки. Також ця інформація має автоматично оновлюватися.

Наразі цей спосіб актуальний лише для киян.

Для того, щоб отримувати графіки прямо в смартфон, достатньо спершу дізнатися присвоєну вашій адресі групу відключень (на сайтах Yasno або ДТЕК), далі перейти за посиланням та згідно з інструкцією імпортувати графіки в Google Calendar, Microsoft Outlook, календар в iOS тощо.

Київський програміст зробив зручний імпорт графіків відключення електроенергії прямо в застосунок календаря

Варто пам’ятати, що завантаження ics-файлу дасть лише графік на два тижні та не буде оновлюватися. Тому краще підписуватися саме через URL-адресу.

Нагадаємо, що графіки є орієнтовними та можуть мати похибку в залежності від поточної ситуації. Так само як і не гарантують відключення енергії.