Leica представила другу версію “свого” смартфону Leitz Phone 2. Слово “свій” в лапках, тому що насправді це Aquos R7 від Sharp, з єдиною відмінністю — червоним логотипом на задній стороні корпусу, під блоком головної камери.

Leica представила смартфон Leitz Phone 2 — ребрендований Sharp Aquos R7

Leitz Phone 2 базується на чипсеті Snapdragon 8 Gen 1, оснащений 6,5-дюймовим OLED-дисплеєм та акумулятором ємністю 5,500 мА·год. Тилова камера містить у собі єдиний сенсор, який компанія називає “найбільшим у смартфонах” — однодюймова 47,2-мегапіксельна CMOS-матриця з апертурою ƒ/1,9 (хоча тут можна згадати, що у Xiaomi 12S Ultra використовується дуже схожий сенсор від Sony). Зазначимо, точно така за характеристиками камера була свого часу у попередній моделі, Leitz Phone 1 (яка, своєю чергою, була перемаркованим Sharp Aquos R6).

Leitz Phone 2 продаватиметься лише в Японії, починаючи з 18 листопада, ціна становитиме 225,360 єн (~$1,588). При цьому Sharp Aquos R7 коштує на $200 дешевше (189,360 єн) — що ж додатково отримає власник “лейки” за ці $200? Ну, по-перше, червоний логотип. По-друге, магнітну захисну кришку для задньої камери. По-третє, пару віджетів — один відстежує настання “золотої години” на основі вашого місцезнаходження, другий надає доступ до галереї фотографів Leica. І, здається, це все.