Керівник цифрової трансформації Києва і заступник голови КМДА з IT Петро Оленич повідомив, що міський застосунок «Київ Цифровий» завантажили вже 2 мільйони користувачів.

«Київ Цифровий» створений у 2021 році київським Комунальним підприємством «Головним інформаційно-обчислювальний центр» (КП ГІОЦ) на заміну застосунку Kyiv Smart City. Спочатку це був лише аналог електронного квитка, який дозволяв користувачеві поповнювати зі смартфона транспортну карту та купувати QR-квитки. Зараз за допомогою застосунку можна сплачувати за паркування, повертати евакуйовану автівку, отримувати сповіщення щодо послуг у сфері ЖКГ, голосувати за проєкти з благоустрою міста.

Під час повномасштабної війни у «Київ Цифровий» з’явилися повідомлення по повітряні тривоги, мапа укриттів, мапа працюючого бізнесу, волонтерська допомога армії, волонтерська допомога киянам, посилання на офіційні джерела інформації, нагадування про комендантську годину та відображення стану повітря у місті.

Як сповіщає офіційна сторінка додатка в Facebook, за час існування застосунку отримано близько 150 000 відгуків; зібрано 600 000 підписів за різноманітні петиції; віддано 6 500 000 голосів за дерусифікацію столиці, завдяки яким у Києві перейменували близько 200 топонімів, пов’язаних з радянською та російською окупацією.

Нагадаємо, завантажити додаток «Київ Цифровий» для Android та iOS можна за цим посиланням.