У відповідь на наростаючий потік скарг Airbnb планує почати вказувати загальну вартість перебування, а не нічний тариф, і обмежити «необґрунтовані» завдання під час виселення – такі як прибирання пилосмоком або прання.

Починаючи з грудня компанія надасть клієнтам можливість переглядати загальну вартість перебування до сплати податків «заздалегідь», коли вони шукають житло. Загальна ціна також буде пріоритетною в алгоритмі пошуку.

Крім того, компанія подбає про те, щоб гості могли ознайомитися з усіма запропонованими завданнями виселення до того, як вони забронюють своє перебування, щоб не бути здивованими наприкінці подорожі. Це має зменшити кількість необґрунтованих вимог від власників житла, окрім того, компанія додатково планує оновити для них рекомендації щодо того, що є відповідним запитом від гостей під час виселення.

Airbnb заявили, що певні завдання, такі як вимкнення світла та замикання дверей, є «розумними», але «прання білизни та прибирання пилосмоком» – ні.

Компанія визнала, що відсутність прозорості цін і зростаюча поширеність дивних завдань на виїзд призвели до розчарування і стресу серед багатьох її клієнтів. Оголошуючи про зміни, генеральний директор Airbnb Брайан Ческі сказав, що він сподівається, що вони дозволять розв’язати проблеми та підвищити довіру до платформи.

«Я почув вас голосно і чітко – ви відчуваєте, що ціни не прозорі, а завдання під час виселення – це біль», – написав Ческі у Твіттері.

Компанія протестувала, що відбувається, коли вона автоматично перемикає клієнтів на повну ціну замість нічного тарифу, але Ческі сказав в інтерв’ю Wall Street Journal, що вищі ціни застали людей зненацька.

«Ціни дійсно виглядають дорожчими. Вони не знають, чому вони стали дорожчими, і, звичайно, це не допомагає бізнесу», – сказав він.