Схоже, що наступним великим трендом для IT-компаній в Україні стануть автономні офіси, які можуть пережити відключення електроенергії та, відповідно, інтернету. Один з таких у Тернополі відкрила ІТ-компанія SoftServe, в ньому зараз працює близько 100 фахівців.

Зараз офіс оснащено 26 робочими місцями, які функціонують у гнучкому режимі. Це означає, що за фахівцями немає закріпленого місця, але вони можуть забронювати собі його на певний день. В офісі площею 222 кв. м є також власна кухня, мітинг-руми та лаунж-зона для відпочинку. Крім цього, у нього є резервне живлення та супутниковий інтернет Starlink.

Зі Starlink та автономним живленням: SoftServe відкрив офіс у Тернополі

В компанії зазначають, що окремий офіс в Тернополі вона вирішила відкрити ще торік через потенціал міста, зокрема, через технічну підготовку спеціалістів, а також місцеву спільноту IT-спеціалістів. 4 листопада SoftServe підписав угоду з Тернопільським ІТ-кластером, а ще до цього брав участь у його проєктах — двічі у конференції «Файне.ІТ», а також в .Net MeetUp та iAir MeetUp подіях у 2021 році. За останні кілька місяців SoftServe також організував низку власних офлайн-заходів для обміну знаннями та нетворкінгу, такі як події в укриттях SoftServe UNDERGROUND та «Однодумці» для проєктних менеджерів.