Компанія MQA Ltd (розробник однойменного формату компресії MQA – Master Quality Authenticated) оголосила про створення нового Hi-Res аудіокодеку MQair, що призначений для передачі високоякісних аудіофайлів бездротовим шляхом. Розробник зазначає, що він вже був схвалений асоціацією Japan Audio Society, яка займається сертифікацією високоякісного звуку.

Технічна назва нового кодеку — SCL6, але для “публічного вживання” компанія використовує назву MQair. Кодек підтримує два аудіоформати, PCM та MQA, з частотою дискретизації до 384 кГц, через Bluetooth, Wi-Fi та Ultra-Wideband (UWB). Він пропонує низьку затримку і високу енергоефективність, а також дуже широкий діапазон “масштабування” бітрейту: розробник запевняє, що кодек може дуже плавно, “малими кроками”, переходити від “хайрезних” бітрейтів рівня 20 Мбіт/с до “низькоякісних” потоків нижче за 200 Кбіт/с. За словами представника MQA, це означає, що зміни у швидкості передачі даних під час стримінгу не матимуть помітного впливу на якість звуку.

Поки що невідомо, які бренди використовуватимуть MQair, але очікується, що одним з перших може стати сервіс Tidal — він вже використовує формат MQA для свого високоякісного каталогу.