Кабінет Міністрів України затвердив постанову, яка скасовує ввізне мито, а також ПДВ (20%) на генератори та акумулятори, а також інші важливі для проходження цього опалювального сезону товари. Про це прем’єр-міністр Денис Шмигаль наголосив у своїй промові.

«Сьогодні Кабінет Міністрів затвердить постанову, завдяки якій від сплати ПДВ та ввізного мита будуть звільнені важливі для проходження цього опалювального сезону товари. Мова йде про газогенератори, електричні двигуни та генератори, електрогенераторні установки та обертові електричні перетворювачі, трансформатори, електричні акумулятори, електричні водонагрівачі та обігрівачі, а також деякі інші товари для енергетики та забезпечення тепла. Це важливо, аби зараз прискорити ремонти, покращити забезпечення світлом і теплом, задовільнити попит населення, а також зменшити ціни на відповідну продукцію.» – сказав прем’єр-міністр.

Крім іншого, на цю зиму введено мораторій на підвищення всіх комунальних тарифів, зокрема тарифів на тепло, які складають узимку більшу частину платіжки. Прем’єр-міністр звернув увагу, що майже 2,5 млн домогосподарств в Україні отримують субсидії і їх кількість буде зростати у наступні місяці, адже люди продовжують звертатися за відповідною допомогою. Середній розмір субсидії прогнозовано складе близько 1800 грн на місяць.

Окремо прем’єр-міністр подякував усім, хто відповідально ставиться до споживання електроенергії, допомагаючи енергетикам збалансувати систему, і допомагаючи собі, адже чим менше споживання, тим менша ймовірність аварійних відключень.