Японська компанія Fujitsu випробує локальну мережу 5G як єдиний варіант підключення для робота, якому доручено перевіряти центр обробки даних і повідомляти про будь-які виявлені ним аномалії, пише The Register.

З 1 грудня 2022 року по 17 березня 2023 року неназваний робот буде їздити по центру обробки даних в Йокогамі в Fujitsu Research Institute Limited. Бот оснащений 4K-камерою, яка буде передавати відео і звук і, за допомогою невизначеної аналітики, виявляти будь-які аномалії в серверах.

Тут варто згадати, що сервери майже завжди підключені до різних програм управління, які виявляють і повідомляють про будь-які аномалії набагато швидше, ніж це буде можливо при використанні робота. Тому, схоже, все зводиться до бажання компанії протестувати мережу 5G.

У повідомленні компанії про випробування згадується, що мережа 5G, до якої приєднається робот, була побудована з розподіленою антенною системою, призначеною для забезпечення роботи 5G в серверній кімнаті з низькою стелею і безліччю високих бар’єрів.

Мережа також поширюється на приміщення електроживлення центру обробки даних — середовище з безліччю високовольтних кабелів, прокладених на стелі та відповідним електромагнітним випромінюванням. Fujitsu буде вимірювати ефективність цієї мережі, щоб перевірити продуктивність 5G в складних умовах центру обробки даних.