Обмеження, пов’язані з COVID-19 на головному заводі Foxconn з виробництва iPhone 14 в Чженчжоу, Китай, означають, що постачання будуть нижчими, ніж очікувалося, йдеться в короткому пресрелізі Apple. Це, своєю чергою, означає, що клієнтам, які замовили iPhone, доведеться “довше чекати на отримання своїх нових продуктів”, додали в компанії.

Обмеження, пов’язані з COVID-19, тимчасово вплинули на основний завод по збірці iPhone 14 Pro та iPhone 14 Pro Max, розташований в Чженчжоу, Китай. В цей час завод працює зі значно зниженою потужністю. Як і під час пандемії COVID-19, ми надаємо пріоритет здоров’ю та безпеці працівників нашого ланцюжка постачання. Ми продовжуємо спостерігати високий попит на моделі iPhone 14 Pro та iPhone 14 Pro Max. Однак тепер ми очікуємо, що постачання iPhone 14 Pro та iPhone 14 Pro Max будуть нижчими, ніж ми очікували раніше, і клієнтам доведеться довше чекати на отримання своїх нових продуктів. Ми тісно співпрацюємо з нашим постачальником, щоб повернутися до нормального рівня виробництва, забезпечуючи при цьому здоров’я і безпеку кожного працівника.

Уповільнення постачання було широко очікуваним після того, як уряд Китаю розпорядився про тижневу ізоляцію в районі, де розташований завод Foxconn, після спалаху захворювання. Дії, що є частиною урядового підходу “COVID Zero”, зачіпають завод, який виробляє чотири з п’яти нових смартфонів Apple. В цілому виробництво iPhone може скоротитися на 30%, згідно з попередніми повідомленнями.