Офіційного анонсу поки що не було, але згадка про нього промайнула на екрані під час презентації нових GPU від AMD, що підтримуватимуть роздільну здатність 8K з високими частотами оновлення.

Ведучий презентації повідомив, що майбутній Samsung Odyssey Neo G9 матиме порт DisplayPort 2.1, підтримку AMD FreeSync та ультраширокі пропорції з роздільною здатністю 8K — тож по вертикалі кількість точок все ж буде нижчою, ніж у “стандартного” 8K (на це ж натякає примітка “8K: horizontal only” на екрані).

Samsung готує новий Odyssey Neo G9 — перший ігровий 8K-монітор

AMD згадувала, що вона тестує роздільну здатність 7680×2160 для “ультраширокого 8K-геймінгу”, тож можна припустити, що новий монітор Samsung матиме саме такі характеристики, зі співвідношенням сторін 32:9. Спрогнозувати вартість важко, але вона аж ніяк не буде низькою — поточна модель Odyssey Neo G9 (що на ілюстрації в “шапці” новини) з діагоналлю 49” і роздільною здатністю “лише” 5120×1440 коштує більше ніж $2000.

Samsung поки ніяк не відреагувала на цей “витік” інформації — можна очікувати, що офіційний анонс нового монітора відбудеться на виставці CES у січні. Вже відомо, що на цьому заході інші виробники моніторів – Acer, Asus, Dell та LG — збираються продемонструвати свої новинки з DisplayPort 2.1. Повністю презентацію AMD можна подивитися тут (Odyssey Neo G9 згадують на відмітці 33:12):