Біодруковані частини тіла можуть виявитися життєво важливими для майбутніх методів лікування, і вчені докладають усіх зусиль, щоб перевірити це — в буквальному сенсі. NASA, Redwire і Центр біотехнологій Університету медичних наук Збройних сил США (4DBio3) відправляють новий 3D-принтер на Міжнародну космічну станцію, 3D BioFabrication Facility (BFF), для біодруку меніска колінного суглоба людини на орбіті та вивчення результату на Землі. В ідеалі це призведе до лікування травм менісків, з якими надто часто стикаються американські солдати.

Redwire сподівається на 3D-друк цілих органів у космосі, хоча характеризує це як «довгострокову» мету. Компанія також використовує Advanced Plant Habitat NASA для проєкту з ідентифікації генів рослин, придатних для космосу. В іншому дослідженні буде використана піч NASA для створення і демонстрації пасивного охолодження для електроніки в умовах низької гравітації.

Принтер BFF полетить на МКС на борту ракети-носія, що стартує 6 листопада з космодрому NASA на острові Воллопс. Місія нестиме три додаткових корисних вантажі.

Це не перший космічний 3D-принтер NASA. Минулого року NASA доставило на МКС принтер Redwire, щоб продемонструвати друк місячного ґрунту. Ця технологія може одного дня допомогти колоністам Місяця будувати житло, не перевозячи велику кількість матеріалів з Землі. Біопринтер, звичайно, має більш безпосереднє практичне значення. Якщо дослідження увінчається успіхом, лікарі зможуть замінювати пошкоджені частини тіла, не вдаючись до донорства чи неорганічних імплантатів.