Як відомо, у червні цього року Sony запустила оновлений сервіс PlayStation Plus: у ньому з’явилися додаткові тарифні плани з доступом до сотень ігор, при цьому оригінальний варіант нікуди не подівся і перетворився на найдешевший тариф PS Plus Essential. Але “перезапуск” PlayStation Plus виявився непростим — принаймні у перші місяці.

Так, згідно з фінансовим звітом компанії, кількість передплатників сервісу за останній квартал зменшилась з 47,3 млн до 45,4 млн — це вже третій квартал поспіль з такою тенденцією, тож можна зробити висновок, що принаймні на старті поліпшити ситуацію введенням нових тарифів Sony не вдалося.

Проте не все так погано: попри зменшення аудиторії PlayStation Plus, прибуток від “мережевих сервісів” (до яких відносяться власне PS Plus, реклама в PlayStation Network та вже неактуальний PlayStation Now) за останній квартал у порівнянні з минулим роком зріс зі 100 млрд до 117 млрд єн (приблизно з $679 млн до $794 млн).

Також стало відомо, що Sony продала вже 25 млн PlayStation 5, з них 3,3 млн — за останній третій квартал (стільки ж, скільки й за третій квартал минулого року). Ігор на фізичних носіях було продано на 20% менше, ніж торік: 62,5 млн копій; при цьому дохід від ігор загалом зріс з 645,4 до 720,7 млрд єн (приблизно з $4,4 до $4,9 млрд).