Microsoft обіцяє довічну підтримку Call of Duty на PlayStation

Як відомо, останнім часом точаться неабиякі суперечки між Sony та Microsoft через купівлю останньою Activision Blizzard — Sony побоюється, що це означатиме кінець мультиплатформному існуванню франшизи Call of Duty, яка приносить їй серйозний прибуток на PlayStation.

Так, у вересні генеральний директор PlayStation Джим Раян назвав пропозицію Microsoft залишити Call of Duty на консолях Sony на наступні три роки “абсолютно неадекватною” та такою, що не враховує інтереси гравців.

І от зараз керівник підрозділу Xbox Філ Спенсер заявив, що його компанія має намір випускати ігри серії Call of Duty на PlayStation, “поки існуватиме PlayStation, на якій їх можна буде випускати”. Він порівняв плани Microsoft щодо Call of Duty з тим, що компанія свого часу зробила з Minecraft — після придбання його розробника Mojang у 2014 р. за $2,5 млрд ця франшиза залишилася кросплатформною, ба більше — доступність Minecraft на різних платформах тільки поширювалася.

При цьому, як зауважив Філ Спенсер, йому подобається ідея появи CoD на Nintendo Switch, але значно привабливішою йому здається мобільна версія гри: “у світі три мільярди гравців, і лише 200 млн з них грають на консолях — решта використовують для цього смартфони”. У порівнянні з потенціалом на мобільному ринку, додав він, ідея вилучити Call of Duty з платформи PlayStation, щоб отримати додатковий прибуток на Xbox, виглядає зовсім дріб’язковою.