Попередні прогнози щодо виходу нових моделей лептопів MacBook Pro та компактних десктопів Mac mini з оновленими процесорами Apple M2 вказували, що оновлення варто очікувати приблизно в листопаді цього року. Але, здається, плани компанії змінилися.

Як повідомляє Марк Гурман (Mark Gurman) з видання Bloomberg, зміна планів переносить випуск нових моделей на початок березня, що також «синхронізується» з планами релізів iOS 16.3 та macOS Ventura 13.3, які заплановані на лютий-березень. 

Мені сказали, що Apple планує представити оновлені моделі, включно з версіями 14- та 16-дюймових MacBook Pro на базі M2, у першому кварталі календарного 2023 року та прив’язала запуски до майбутніх macOS Ventura 13.3 й iOS 16.3. Очікується, що ці оновлення програмного забезпечення дебютують з початку лютого до початку березня.

Протягом останніх років Apple рідко випускала нові продукти в січні або лютому, тому я очікую, що нові комп’ютери Mac будуть анонсовані в першій половині березня. Це узгоджується із запланованими датами надходження відповідного програмного забезпечення, але також має сенс у світлі нещодавньої історії Apple щодо запуску нових комп’ютерів Mac протягом цього місяця, включно з Mac Studio цього року.

Також це підтверджується джерелом, що раніше вже непогано зарекомендувало себе – блогом yeux1122:

Випуск нових 14- і 16-дюймових моделей MacBook Pro з Apple M2 було відкладено без випуску.

Одним із доказів є те, що відповідні запчастини та графіки ланцюга постачання починають змінюватися на початок наступного року. Таким чином очікується, що вони будуть випущені на ринок приблизно в березні наступного року, а не в кінці листопада.

Серед оновлень в нових «Маках» не варто очікувати чогось більшого за нові процесори. Редизайн лептопів відбувся зовсім нещодавно і доволі вдало, тому на більше оновлень розраховувати немає сенсу. А от цікавіше все ж було б побачити Mac Pro з М-процесорами.