Ліз Трасс, «найшвидша» прем’єрка Великої Британії, потрапила в ще один скандал. Виявилось, що ще влітку, коли Трасс обіймала посаду Міністра закордонних справ Великої Британії, її смартфон був зламаний. Підозрюють російських хакерів. Про це пише AP News.

Ймовірно, російські шпигуни отримали доступ до конфіденційної інформації, включно з обговореннями війни в Україні з іноземними офіційними особами, а також приватні розмови між Ліз Трасс та її політичним союзником, колишнім главою казначейства Квасі Квартенгом.

Злом було виявлено, коли Ліз Трасс балотувалася на посаду лідера Консервативної партії та прем’єр-міністра влітку 2022 р. Начебто тодішній прем’єр-міністр Борис Джонсон і глава державної служби вирішили тримати це порушення безпеки в секреті.

Речник уряду Сполученого Королівства відмовився коментувати нові механізми безпеки, які вводяться після цього інциденту. А опозиційна партія вимагає незалежне розслідування зламу та витоку інформації у газету

«Дії ворожих держав, ось чому кібербезпека має сприйматися так серйозно усіма в уряді, – каже речник Лейбористської партії з питань правопорядку Іветт Купер. – Але також проблемою є те, що міністр Кабінету міністрів використовувала особистий телефон для серйозних державних справ, крім того, є серйозні запитання щодо того, чому ця інформація просочилася у пресу та була опублікована саме зараз».