За підрахунками Fubon Research, Foxconn виробляє приблизно 70% всіх iPhone (що становить 45% прибутку тайванської компанії). Фабрика в Чженчжоу збирає більшість смартфонів для Apple. І, як розповідає Reuters, через нові обмеження, пов’язані з COVID-19, цей показник може суттєво скоротитися.

Наразі на заводі працює 200 тисяч людей. Через невдоволення у зв’язку з новими «ковідними» обмеженнями деякі працівники навіть звільняються. Неназване джерело видання вказує, що наступного місяця продуктивність заводу може впасти на 30%.

Влада Китаю дуже суворо ставиться до спалахів коронавірусу, тому й обмеження сильно накладаються на виробників. Наразі дозволяється працювати в «замкнутому циклі», коли працівники заводу не покидають його територію. Звісно, це призводить до певних проблем.

19 жовтня на території фабрики заборонили навіть харчуватися в їдальнях, через що працівники вимушені їсти в гуртожитках. В соціальних мережах вони висловлювали розчарування стосовно ставлення до них та відповідного забезпечення.

Своєю чергою Foxconn не розголошує, чи були на виробничих лініях нові спалахи COVID та демонструє у себе на сайті, що з працівниками все добре. 

Для виробничих ліній Apple це не перші проблеми. Нещодавно Quanta Computer, яка займається лептопами купертинців, також зіштовхнулася зі страйками працівників через обмеження, пов’язані з пандемією та «замкнутими» умовами праці.

Все це накладається на «прайм-тайм» для виробників електроніки напередодні свят. За словами Foxconn, ситуацію вдалося врегулювати. Але додатково компанія планує компенсувати проблеми лініями з іншої фабрики в Шеньчжені, де також запроваджено подібні правила.

Apple не коментує ситуацію.