Набори робототехніки Mindstorms від Lego представлені на ринку з 1998 року. Вони з’явилися у результаті співпраці між Lego і Массачусетським технологічним інститутом (MIT).

Тепер, як повідомляють фанатські сайти Brick Fanatics і Brickset, Lego оголосила, що припинить випуск Mindstorms в кінці року, але буде надавати підтримку мобільного застосунку ще принаймні два роки після цього.

«Зараз, маючи ряд пріоритетів у сфері LEGO Education та інших напрямках Build & Code, ми вирішили зосередити наші ресурси та плани на майбутнє, перенаправивши нашу команду Mindstorms Robot Inventor та їхній досвід у різні сфери бізнесу, – йдеться у повідомленні компанії, опублікованому на сайті Brick Fanatics. – Це означає, що фізичний продукт Mindstorms Robot Inventor (51515) і пов’язані з ним елементи (88016 і 88018) вийдуть з нашого портфоліо з кінця 2022 року, в той час як цифрові платформи, додаток LEGO Mindstorms Robot Inventor App, будуть працювати як мінімум до кінця 2024 року».

Починаючи з Lego Mindstorms Robotics Invention System понад 24 роки тому, набори використовували передові деталі Lego Technics з шестернями та іншими деталями робототехніки, що працювали на базовому процесорному блоці Brick. Вони зробили великий крок вперед у 2006 році, представивши наступне покоління наборів Mindstorms, яке отримало назву NXT.

Ще один великий стрибок відбувся у 2013 році з робототехнічною платформою EV3. Ця нова лінійка була сумісна з серією NXT, пропонуючи поліпшення в навантаженні на сенсори та в обчислювальній потужності. Lego також запустила спеціальні мобільні додатки, перетворивши пристрої iOS і Android на пульти дистанційного керування для проєктів Mindstorms. Нарешті, вона створила спільноту Mindstorms, де користувачі можуть ділитися своїми творіннями з іншими розробниками.

Останнім офіційним продуктом була лінійка Robot Inventor з 2020 року, але з того часу нічого нового не з’явилося, Lego зосередилася на інших проєктах.