Законодавці Європейського Союзу досягли політичної згоди щодо законодавства, яке фактично заборонить виробництво нових легкових автомобілів та мікроавтобусів з двигунами внутрішнього згоряння з 2035 року, повідомляє The Verge.

Оскільки ЄС є одним з найбільших світових економічних блоків та домівкою для деяких з найбільших світових виробників автомобілів, рішення ЄС матиме величезний вплив на глобальний транспорт, ще більше підштовхуючи галузь до повністю електричного майбутнього. Тепер законодавство має бути офіційно схвалене Радою ЄС та Парламентом, хоча очікується, що до нього будуть внесені лише незначні зміни.

Основні вимоги полягають у тому, що до 2030 року нові легкові автомобілі повинні скоротити викиди СО2 на 55%, а нові мікроавтобуси — на 50% (в обох випадках ці викиди порівнюються з рівнем 2021 року). Потім, до 2035 року, як нові легкові автомобілі, так і мікроавтобуси повинні скоротити викиди СО2 на 100%.

Це основні цілі, але є додаткові застереження. Наприклад, виробники, які випускають менш як 10 000 легкових автомобілів або 22 000 фургонів на рік, не повинні будуть виконувати проміжну ціль до 2030 року щодо скорочення – тільки остаточну ціль до 2035 року. Це так зване «застереження Ferrari», покликане захистити малих автовиробників, які випускають менше моделей на рік, ніж великі.

В угоді також міститься необов’язкова пропозиція дозволити виробництво транспортних засобів, що «працюють виключно на СО2-нейтральному паливі» (також відомому як «електропаливо») після 2035 року, якщо ці транспортні засоби «за рамками стандартів автопарку». Що трактується законодавцями як дозвіл використовувати паливо з нейтральним вмістом CO2 для такого транспорту, як карети швидкої допомоги та пожежні машини.

Законодавці ЄС заявили, що формулювання цієї пропозиції буде посилено до того, як законодавство офіційно набуде чинності, що має пролити більше світла на те, що саме воно означає.

Голландський політик-центрист Ян Уітема, який вів переговори від імені Європейського парламенту при написанні угоди, похвалив її та сказав, що вона «створить ясність для автомобільної промисловості та стимулюватиме інновації та інвестиції для автовиробників».

«Я радий, що ми досягли згоди з Радою щодо амбітного перегляду цілей на 2030 рік і підтримали 100% скорочення викидів у 2035 році. Це має вирішальне значення для досягнення кліматичної нейтральності до 2050 року і робить екологічно чисте водіння доступнішим для наших громадян», – сказав Уітема в заяві для преси.

Законодавство є першою основною частиною проєкту ЄС Fit for 55, яка стала результатом переговорів. Це пакет запропонованих законів, спрямованих на скорочення викидів в ЄС на 55% до 2030 року, з кінцевою метою зробити Євросоюз вуглецево-нейтральним до 2050 року. Інші частини пакета будуть спрямовані на розв’язання таких питань, як землекористування, створення екологічно чистих видів палива для авіації та судноплавства, а також пропонуватимуть нове фінансування для розвитку технологій відновлюваної енергетики.