Італьська компанія Alfa Romeo презентувала оновлені варіанти свої добре відомих моделей – це седан Alfa Romeo Giulia та кросовер Alfa Romeo Stelvio. Автомобілі споріднені між собою технічно, то ж і оновлення схожі.

Найбільш помітна зміна – поява нової передньої оптики. Відтепер встановлені матричні LED-фари ближнього та дальнього світла, що мають змінений малюнок внутрішніх кілець у вигляді «3+3». Крім того, переглянуті комплектації та додана нова версія під назвою Competizione: сіре матове забарвлення кузова, темний салон з червоним прострочуванням, преміальний звук Harman/Kardon, амортизатори з електронним налаштуванням. Та навіть 21-дюймові колісні диски – але тільки для Stelvio.

Ще одна важлива зміна прихована всередині автомобіля: нова панель приладів у вигляді 12,3-дюймового дисплея. Останній може запропонувати одразу три варіанти налаштувань, що суттєво відрізняються між собою. Перший – сучасний Evolved: напівприховані стрілки та шкали, що наче виринають із безодні. Другий – Relax: мінімум інформації, щоб не обтяжувати водія у дальній дорозі. Нарешті, третій – історичний Heritage: класичні циферблати та стрілки, наче у седанах Alfa Romeo з 1960-1970-х років.

Які так прагне наслідувати модель Alfa Romeo Giulia, чудово поєднуючи традиційний силует та історичне ім’я з надсучасними матеріалами та технологіями. Адже під капотом встановлюються турбодвигуни, вони доповнюються 8-ступеневим «автоматом» ZF та заднім або повним приводом Q4.

До речі, невеличке оновлення сталось і в моторній гамі: додано базовий двигун, це турбодизель на 160 «коней». Альтернативою йому виступають два більш потужні мотори – бензиновий (280 к.с.) або дизельний (210 к.с.) – які вже раніше пропонувались для моделей Alfa Romeo Giulia та Alfa Romeo Stelvio.

Що ж, тепер залишилось дочекатись оновлення для «заряджений» версії цих автомобілів: дуже цікаво дізнатись, що вони покажуть!