Як відомо, останнім часом на Windows були доступні одразу дві версії програми для створення нотаток Microsoft OneNote: традиційна десктопна та UWP-версія OneNote for Windows 10 (Universal Windows Platform App — “універсальний додаток Windows”, в минулому “додаток Windows Store” або “додаток Metro-style”). Цілком природно, це створювало зайві незручності користувачам, тому розробник останній рік працював над тим, щоб залишити єдину версію OneNote.

І от нарешті “цей час настав”: Microsoft опублікувала пост в офіційному блозі, де серед іншого анонсувала відмову від подальшого розповсюдження OneNote for Windows 10. Ця версія продовжуватиме працювати, але більше не отримуватиме нових функцій та її більше не можна буде встановити з офіційного магазину – в Microsoft Store відтепер залишається лише один редактор OneNote. Також компанія повідомила, що підтримка UWP-версії OneNote завершиться через три роки, у жовтні 2025 р.

Весь цей час Microsoft працювала над додаванням нової функціональності у звичайний OneNote — так, у ньому останніми місяцями з’явилася підтримка рукопису та голосового введення, а інтерфейс став “чистіше” і простіше у використанні.