У ході святкування 25-ї річниці франшизи Age of Empires Microsoft зробила кілька дуже цікавих анонсів — наприклад, що серія вийде на Xbox. Серед іншого компанія також анонсувала Age of Mythology Retold — ребут фентезійного спінофа головної серії. На відміну від Age of Empires, він заснований на міфах і легендах стародавніх цивілізацій, а не історичних подіях (до речі, тут ми маємо ще один ювілей — днями оригінальна Age of Mythology святкує 20-ту річницю).

Як прокоментував цей анонс в офіційному блозі Майкл Манн, голова студії World’s Edge (внутрішній розробник Xbox Game Studios, створений спеціально для роботи над франшизою Age of Empires): “Боги повернуться, герої воскреснуть. Age of Mythology Retold у виробництві! Ми знаємо, що спільнота Age of Mythology чекає на Definitive Edition, і ми не підведемо. Слава оригінальної гри буде поєднана з оновленою графікою та новими можливостями. Слідкуйте за новинами”.

PS: і ще один анонс, присвячений 25-й річниці серії – Age of Empires Mobile, мобільна версія стратегії. Про неї поки що нічого не відомо, є лише анонсуючий тизер-трейлер: