Ще з 2016 року від Ілона Маска та Tesla можна почути заяви про повністю автономне керування (Full Self Driving, FSD) електрокарів. Вже тоді Маск казав, що такий режим «можливо кращий» за людину за кермом. А минулого тижня Маск додав, що наступне оновлення FSD дозволить потрапити «на роботу, до друзів чи в магазин взагалі не торкаючись керма».

«Людина на місці водія знаходиться лише з законних причин. Їй не треба нічого робити. Машина їде сама» — йдеться у відео на сайті компанії.

Але також на сайті можна знайти рядки, які вказують на необхідність тримати руки на кермі та бути готовим в будь-який момент взяти керування на себе. Системи Tesla розроблені для допомоги в керуванні, гальмуванні, підтриманні швидкості й зміни смуги руху та «не роблять автівку автономною».

Саме такі попередження ускладнюють роботу Міністерства юстиції, яке, виявляється, з минулого року займається розслідуванням більше десятка ДТП (в тому числі з фатальними наслідками), в яких фігурували автівки Tesla з увімкненим автопілотом.

Про це розповідає Reuters із посиланням на трьох знайомих зі справою осіб.

Сам Маск в інтерв’ю Automotive News 2020 року говорив, що такі випадки пов’язані з тим, що водії використовують систему з порушеннями інструкцій компанії.

Тож федеральні та каліфорнійські регулятори безпеки вже якийсь час розбираються з заявами про автономне керування, які можуть надавати користувачам оманливе відчуття безпеки. Це може потенційно дійти до кримінального обвинувачення компанії та її керівників. Прокурори в Вашингтоні та Сан Франциско вже працюють над матеріалами справи. Це може завершитися як порушеннями кримінальних справ або цивільних санкцій, так і розслідування можуть просто закрити без жодних подальших дій.

Окрім того, що компанія дійсно надає вказівки, як саме мають поводитися водії під час використання FSD, Міністерство також поки не може рекомендувати будь-які дії через те, що це розслідування може конкурувати з двома іншими справами за участі виробника електрокарів. За словами джерела Reuters, слідчим ще потрібно провести чимало роботи.

Tesla та Ілон Маск не коментують ситуацію. Так само й речник Міністерства юстиції відмовив у коментарі.

Це не поодинокий випадок потенційних проблем компанії через автопілот. В серпні минулого року Національне управління безпеки дорожнього руху США відкривало розслідування серії ДТП (з одним фатальним) з автівками Tesla, якими керував автопілот. А в липні цього року каліфорнійський Департамент транспортних засобів висунув обвинувачення Tesla у неправдивій рекламі функції автопілота. Представники компанії вимагають судового слухання, а Департамент відповів, що зараз справа знаходиться на стадії відкриття.