Як і вже декілька відомих брендів суперкарів до цього, компанія Lotus зважилась на випуск власного кросовера Lotus Eletre. Причому – одразу повністю електричного, що дебютував одразу в трьох версіях.

По-перше, це саме Lotus Eletre: великий 5,1-метровий 612-сильний кросовер з акумулятором на 112 кВт·год, чого має вистачити на дистанцію пробігу до 600 км (WLTP). Такий електромобіль здатен прискорюватись до сотні за 4,5 секунди та набирати максимум 258 км/год. Пневматична підвіска підтримує кліренс 187-194 мм (в залежності від розміру шин), що може регулюватись.

По-друге, одразу дебютує версія Lotus Eletre S: технічні характеристики незмінні, однак додано рухоме антикрило, преміальна аудіосистема з більшою кількістю динаміків, та інше. Кросовер Lotus Eletre може мати різноманітні колісні диски розміром 20-23-дюйми. Й саме на полегшених 20-дюймових колесах, що пропонуються для Lotus Eletre та Lotus Eletre S, досягається максимальна дистанція пробігу 600 км.

Наприклад, третя версія – Lotus Eletre R – може запропонувати аналогічний акумулятор, проте лише 490 км пробігу. Адже тут зроблено максимальний акцент на потужності, керованості, динамічних якостях! Електромобіль Lotus Eletre R має 918 «коней» та 985 Нм крутного моменту, він здатен прискорюватись до «сотні» за 2,95 секунди та набирати максимум 265 км/год.

І все це – зі зручним 4- або 5-місним салоном та багажником об’ємом 611-688 літрів (в залежності від формату салону). До речі, передбачено ще 46-літровий багажник попереду, сидіння-«ковші», великий горизонтальний дисплей.

Виходить цікава суміш потужності, динаміки, практичності – і відомого бренду Lotus. Бажаєте собі такий? Тоді готуйте 96-151 тис. євро і ще не забудьте додати трошки на опції. Продажі електромобіля Lotus Eletre стартують вже незабаром.