З 25 жовтня в App Store додали більше можливостей для реклами застосунків. Тобто в магазини з’явилося більше слотів для продажу реклами. Здавалося б, що може піти не так? Але це призвело до того, що найближчою «рекомендацією» під додатком для прослуховування подкастів став гемблінговий застосунок.

Звісно, з багатьох причин, розробникам така ситуація не сподобалася, про що вони почали публічно повідомляти.

https://twitter.com/marcoarment/status/1585054271627837441

«Тепер на сторінці продукту мого додатка відображається реклама азартних ігор, що мені справді не подобається.

Apple також не повинно.

App Store так глибоко зіпсував таку чудову компанію. Вони так багато заробляють на азартних іграх і маніпулятивних продажах всередині додатків, що більше навіть не бачать проблеми» — написав Марко Армент (Marco Arment), розробник Overcast.

«Завдяки нещодавнім змінам Apple щодо реклами в App Store на сторінках ваших продуктів тепер може відображатися реклама додатків для азартних ігор. Одна з моїх сторінок продуктів з цим стикнулася» — Саймон Стоврінг (Simon B. Støvring), розробник застосунків Runestone, Scriptable, Jayson та Datajar.

Як раніше розповів Марк Гурман (Mark Gurman) з Bloomberg, в планах Apple збільшити доходи від реклами до $10 млрд на рік в майбутньому. Саме тому реклама може з’явитися навіть в застосунку Apple Maps.

Пізніше, за запитом MacRumors, Apple прокоментувала ситуацію, яка склалася з рекламою в App Store. Компанія відповіла виданню, що «призупиняє рекламу, пов’язану з азартними іграми та кількома іншими категоріями на сторінках продуктів App Store».