Розмови про залучення до чемпіонату світу з автоперегонів у Formula 1 нових автовиробників йдуть вже давно. І серед найбільш ймовірних кандидатів завжди називалися Audi та Porsche. Обидві компанії мають давню і славетну автоспортивну історію, але здебільшого в ралі, перегонах на витривалість та кузовних чемпіонатах, і ось нарешті Audi вирішила звернути свою увагу і на Formula 1.

У 2026 році на стартовій решітці Гран-прі з’являться боліди Audi / Sauber. Саме цю команду, яка бере участь в королівських перегонах з 1993 р., обрала Audi своїм генеральним партнером. Sauber буде розробляти боліди на власній базі у Гінвілі, Швейцарія, а Audi вироблятиме силовий агрегат на заводі в Нойбурзі, Німеччина. Нагадаємо, саме з 2026 р. запрацює новий регламент Formula 1 щодо двигунів. Перші тести болідів Audi з двигунами Sauber заплановані на 2025 рік.

Цікаво, що Sauber працювала з багатьма автовиробниками, отримуючи двигуни від Mercedes, Ford, BMW та Ferrari. З 2006 по 2009 р. команда навіть виконувала роль заводської команди BMW і мала назву BMW Sauber F1 Team.

Зараз команда Sauber має назву Alfa Romeo F1 Team Orlen і отримує силові установки від Ferrari. Але співпраця з брендом Alfa Romeo має закінчитися наприкінці сезону 2023 р. Під якою назвою і з яким спонсором Sauber буде виступати у сезонах 2024-25 рр. поки що невідомо.