Apple повинна буде виконати закон Європейського Союзу і перевести iPhone на порт USB-C, заявив глава відділу маркетингу компанії Грег Джосвяк. Про це він заявив на конференції Wall Street Journal у місті Лагуна-Біч в Каліфорнії, повідомляє Bloomberg. За новим законодавством, з кінця 2024 року всі нові ґаджети, які продаватимуться на території Європейського союзу, мають оснащуватися портом USB-C для зарядки.

Грег Джосвяк сказав, що Apple та ЄС вже десять років сперечаються щодо зарядних пристроїв, нагадавши, як колись європейська влада хотіла, щоб компанія перейшла на micro-USB. Він сказав, що ні Lightning (нинішній порт для зарядки iPhone), ні нині повсюдно поширений USB-C не були б винайдені, якби цей перехід відбувся.

Apple планує перевести iPhone на USB-C в наступному році. Компанія вже перевела свої комп’ютери Mac, багато iPad і аксесуари на USB-C з Lightning.

Джосвяк також приєднався до засновника Snap Inc. Евана Шпігеля, який заперечив ідею про те, що віртуальний світ, відомий як метасвіт, стане майбутнім комп’ютерних технологій. Метасвіт — це слово, «яке я ніколи не буду вживати», сказав Джосвяк.

На тій же конференції Крейга Федерігі, старшого віцепрезидента Apple з розробки програмного забезпечення, запитали, чи отримає Mac коли-небудь сенсорний екран: «Хто знає», – відповів він. А в іншому обговоренні Федерігі сказав, що версія iMessage для Android стримуватиме інновації в обміні повідомленнями на iOS, адже компанія не зможе інвестувати значні кошти у версію для Android.