Цікавий баг було знайдено в останньому білді Windows 11: якщо відкрити Менеджер завдань (Task Manager), він… блокуватиме функцію Безпечного видалення пристроїв (Safely Remove Hardware and Eject Media) в системному треї. При спробі вилучення “флешки” в такому випадку система видасть стандартне повідомлення про помилку “Windows не може зупинити ваш пристрій, оскільки програма все ще його використовує” (Windows can’t stop your device because a program still using it).

Про це повідомив ресурс Ghacks з посиланням на німецьких колег з Deskmodder. Журналіст Ghacks зазначає, що єдиним розв’язанням проблеми в нього було закриття Менеджера завдань, тоді як автор з Deskmodder зміг позбутися помилки, просто перейшовши в ньому зі вкладки за замовчуванням (“Процеси”) на наступну вкладку (“Продуктивність”).

Менеджер завдань Windows 11 блокує безпечне видалення USB-пристроїв

Станом на зараз баг все ще не виправлений — в системі Windows 11 22H2 (білд 22621.675) він відтворюється без проблем. Microsoft поки що не визнала його наявність, і в переліку відомих проблем на офіційній сторінці він відсутній. Звісно, цей баг зовсім не критичний, але може змусити користувача довго ламати голову в намаганнях з’ясувати, яка ж це програма “не відпускає” флешку.