Седан Hyundai Lafesta – це локальна модель для китайського ринку, що займає проміжне положення між Elantra та Sonata. Наприклад, після чергового оновлення седан Hyundai Lafesta трошки виріс у довжину: тепер це 4,69 метра.

Однак куди цікавіші оновлення, що загалом відбулись з автомобілем. По-перше, він отримав спортивну версію N Line: аеродинамічні накладки, сплітери та антикрило, великі колеса, світлодіоди у решітці радіатора. Та навіть два особливих варіанти зовнішнього оформлення – один несе позначку «20» на кузові на честь 20-річчя місцевого заводу Beijing Hyundai, а інший має забарвлення у стилі компанії «Gulf».

По-друге, автомобіль отримав новий двигун. Замість минулого 1.6 T-GDI у двох варіантах потужності (109 або 204 к.с.) відтепер пропонується лише один варіант, проте якраз проміжний – це двигун 1.5 T-GDI на 200 «коней». Він працює у парі з 7-ступеневою роботизованою коробкою й забезпечує максимальну швидкість 220 км/год.

Третьою вагомою зміною є салон автомобіля. Адже тут з’явилась нова передня панель: два 10,25-дюймових дисплеї поєднані між собою, між водієм та пасажиром встановлено бокс з кнопковим селектором трансмісії, змінилась форма дефлекторів вентиляції. А версія N Line на додачу ще й може похизуватись власними сидіннями та N-кермом.

Продажі оновленого седана Hyundai Lafesta мають розпочатися вже до кінця цього року. Орієнтовна початкова вартість – близько $20 тис. в Китаї. А чи хотіли б ви побачити Hyundai Lafesta й в Україні?