Віцепрезидентка Apple з промислового дизайну Еванс Хенкі залишає компанію, повідомляє CNBC. Хенкі замінила колишнього головного дизайнера Apple Джоні Айва три роки тому, коли той пішов, щоб заснувати власну фірму. Хенкі відповідала за більшу частину роботи Apple в області промислового дизайну, починаючи від зовнішнього вигляду і закінчуючи методами, які використовуються для виробництва у великих обсягах.

Еванс Хенкі не досягла тієї ж впізнаваності, що й Айв, який відомий в історії Apple як ключовий дизайнер, що стояв за створенням iMac, iPod та iPhone. З усім тим, її часто цитували в ЗМІ після запуску нових продуктів, обговорюючи конкретні дизайнерські рішення та спосіб роботи команди дизайнерів Apple.

Айв був близьким із засновником Apple Стівом Джобсом і підпорядковувався безпосередньо генеральному директору компанії Тіму Куку. З приходом Хенкі на посаду це змінилося, і вона підпорядковувалася Джеффу Вільямсу, операційному директору Apple.

Хенкі тісно співпрацював з Аланом Даєм, який відповідав за зовнішній вигляд програмного забезпечення Apple, і який залишиться в компанії. Тім Кук поки не назвав заміну Хенкі, але вона поки що залишиться в компанії, щоб керувати перехідним періодом.

«Команда дизайнерів Apple об’єднує експертів-креативників з усього світу і з багатьох дисциплін, щоб створювати продукти, які, безсумнівно, є продуктами Apple. Старша команда дизайнерів має сильних лідерів з багаторічним досвідом роботи. Еванс планує залишитися в команді під час перехідного періоду, і ми хотіли б подякувати їй за її лідерство та внесок», – йдеться в заяві представника Apple.