Люк Скайвокер веде на війну армію дронів. Це міг бути синопсис наступної частини «Зоряних війн», але це відбувається в реальному житті.

Актор Марк Гемілл, який зіграв персонажа Джедая в оригінальній трилогії Джорджа Лукаса «Зоряні війни», що дебютувала в 1977 році, служить послом зі збору коштів для проекту «Армія дронів»  в Україні після того, як минулого місяця отримав цю пропозицію від Президента Володимира Зеленського.

«Все просто: Україні потрібні дрони. Вони визначають результати війни, вони захищають свою землю, свій народ, вони стежать за кордоном, вони – очі в небі, – сказав Хемілл. – Я був дійсно шокований, вони надають мені оновлення щонайменше два або три рази на тиждень, і вони сказали, що отримали понад 500 безпілотників з того часу, як я розпочав цю роботу».

Після Zoom-дзвінка з Зеленським Хемілл почав працювати з офіційним органом збору коштів українського уряду United24, з метою оснащення військових України безпілотними літальними апаратами. Знаменитості, включаючи Льва Шрайбера та Барбру Стрейзанд, також підтримали United24, допомагаючи збирати кошти на ініціативи, спрямовані на медичну допомогу.

Раніше цього місяця Хемілл опублікував у Твіттері зображення самотнього синьо-жовтого  X-Wing, на якому літав його персонаж Скайуокер і протистояв флоту Зоряних винищувачів Імперії зла.

Зірка «Зоряних війн» відправив в Україну 500 дронів