Станом на сьогодні у Twitter працюють близько 7,5 тисяч осіб. The Washington Post повідомляє, що 75% з них можуть бути звільнені. Ілон Маск, який купує компанію, зазначив перед потенційними інвесторами, що планує радикальні звільнення, щоб знизити витрати.

Маск має завершити операцію з купівлі Twitter до 28 жовтня. Через те, що угода досі не закрита, Twitter поки що заморозив виплату премій своїм співробітникам. Проте анонімні джерела повідомляють, що угода просувається за планом.

Скорочення робочих місць планувалося і до цього. Ще до пропозиції Маска керівництво Twitter мало намір скоротити майже чверть робочої сили, урізавши $800 мільйонів із фонду заробітної плати. Заплановані Маском скорочення масштабніші та «немислимі», каже колишній керівник відділу спаму і метрик здоров’я Twitter. Користувачі можуть помітити ці зміни одразу, бо Twitter, ймовірно, зазнає більшої кількості хакерських атак. Маск планує впровадити стековий рейтинг — практику, яка закінчилася в Microsoft у 2013 році, тому що вона сприяла погіршенню робочої культури в компанії.

Стековий рейтинг — це процес, в якому керівництво кожного бізнес-підрозділу має проаналізувати результати роботи співробітників і віднести певний відсоток з них до найкращих, середніх або поганих працівників. Колишні співробітники Microsoft стверджували, що це призводило до конкуренції колег один з одним, особливо коли деякі працівники в групі не зважаючи на обставини все одно повинні були отримати погані оцінки, просто щоб відповідати методу.

Маск також вже повідомив інвесторам, що планує подвоїти дохід Twitter за три роки, але не пояснив, як це станеться.