«Нова пошта» створила спеціальне мобільне відділення для роботи на деокупованих територіях, де немає світла. Перше таке відділення встановлено у смт Рогань на Харківщині.

Це вже друга модель мобільного відділення «Нової пошти», створена на базі БДФ-контейнера для перевезення посилок. Нове мобільне може обслуговувати до 10 000 посилок за місяць і розроблено так, щоб його можна було швидко розгорнути у будь-якому місті.

Відділення має гідравлічні опори для швидкої установки та обладнана вбудованим поштоматом на 62 комірки, довжиною 3 м і висотою 1,4 м. У поштомат можна відправити речі вагою до 20 кг та розміром 40×60×30 см.

Мобільне відділення може працювати як від мережі 220 В, так і від генератора, тому його зручно використовувати на територіях, де немає електрики. Біля відділення встановлено модуль Starlink і мешканці можуть користуватись інтернетом безкоштовно, щоб зв’язатися з рідними чи замовити товари з інтернет-магазинів та аптек.

У найближчих планах «Нової пошти» виготовити та встановити ще 20 таких мобільних відділень, щоб надавати послуги там, де немає світла та змоги швидко відкрити стаціонарне відділення.

Наразі «Нова пошта» вже відновила роботу у 50 звільнених населених пунктах у Донецькій області, на Херсонщині та Харківщині.