П’ять років тому застосунок TBH, через який підлітки робили компліменти одне одному, очолив чарти App Store компанії Apple і швидко зібрав мільйони користувачів серед бажаної демографічної групи старшокласників. Facebook Inc. придбала його менш ніж через три місяці після запуску — і незабаром закрила.

Тепер один зі співтворців TBH повернувся з Gas – майже ідентичним застосунком для iPhone. Gas ставить підліткам питання з декількома варіантами відповідей про людей в їхній школі, дозволяючи їм вибирати оцінки, такі як «найкрасивіша людина, яку ви коли-небудь зустрічали» або однокласник, який «ніколи не боїться потрапити в біду».

Як і в TBH, питання, які ставить Gas, мають позитивний характер і закликають підлітків робити компліменти один одному — тобто, підбадьорювати один одного. Ті, кого обрали в опитуваннях, отримують «полум’я» – повідомлення про те, що їх обрали. Голосування є анонімним — люди дізнаються лише стать та клас тих, хто за них проголосував. Але користувачі безплатного застосунку можуть робити внутрішні покупки, щоб дізнатися імена своїх шанувальників, або щоб приховати своє ім’я.

За даними Data.AI, користувачі завантажили Gas понад 500 000 разів з моменту його запуску в кінці серпня.