З того моменту, як ноутбуки стали спроможні бути основним комп’ютером свого власника, чимало людей дійсно скористалися такою можливістю і вже не мають стаціонарного ПК, а вся робота та розваги у них здійснюються на лептопі. Але в деяких випадках від цього може втрачатися продуктивність, адже дисплеї ноутбуків менші та не такі зручні.

Через це для ноутбуків є навіть портативні зовнішні екрани, які можуть подорожувати з користувачем і допомагають за потреби розширити робочий простір. Новий концепт демонструє, як це може відбуватися шляхом використання незвичного екрана самого ноутбука.

Окрім концепту смартфона Motorola з розсувним дисплеєм, компанія Lenovo також має прототип лептопа, екран якого також може за потреби «витягнутися» вверх. В порівнянні з початковим станом він може збільшитися вдвічі.

У Lenovo є ще й прототип лептопа з розсувним екраном

У компанії вже є варіанти складаних ноутбуків, які так само дозволяють обрати варіанти моделі використання, але в них трішки інший принцип роботи, адже там екран можна зігнути для використання пристрою як традиційного лептопа, або повністю розкрити й працювати як з великим планшетом з зовнішніми маніпуляторами.

Тут ситуація інша. Модель використання не змінюється, користувач так само буде сидіти перед лептопом, у якого просто збільшиться висота дисплея.

Щоправда, у порівнянні з концептом смартфона, тут виникає більше практичних запитань. Як зміниться вага пристрою внаслідок появи додаткового механізму збільшення екрана? Як шарнір буде тримати його в потрібній позиції, ще й зберігаючи баланс з топкейсом? На який кут його можна буде розкрити? Наскільки зручно буде використовувати екран з таким співвідношенням сторін?

Врешті, ніхто не обіцяв, що такий прототип потрапить в серійне виробництво. Та й компанія в принципі не надала додаткової інформації про нього, приклади юзкейсів тощо. Але й будь-який скептицизм все одно не завадить перевірити на практиці.