Як і очікувалося, компанія Apple без окремого заходу з цього приводу, тихо оновила деякі планшети, які вже скоро потраплять у продаж. Серед моделей, які отримали оновлення, є четверте покоління iPad Pro 11, та вже шосте покоління iPad Pro 12,9.

Нові «Прошки» практично не змінили зовнішність. За часи свого існування менша модель до цього лише збільшила блок камер, а більша — отримала редизайн ще в третьому поколінні та з того моменту також лише оновила «постамент» камер. У порівнянні з попередньою моделлю, зовнішніх змін практично не має.

Обидві моделі iPad Pro вийшли в тих самих кольорах Silver та Space Gray.

Оновлені планшети iPad Pro отримали процесори Apple M2 та покращили комунікаційні можливості

Дисплеї залишили діагоналі 11 та 12,9 дюйма, не змінюючи роздільну здатність, максимальну яскравість, частоту оновлення зображення тощо. Так само і підсвічування mini-LED залишили перевагою більшої моделі.

Що додали до екранів нових iPad Pro, це функцію Hover при роботі з Apple Pencil. Вона дозволяє «навестися» на потрібне місце «олівцем» ще до того, як він торкнеться дисплея. Це спрацьовує на висоті до 12 мм, дозволяє налаштувати «перо» тощо. Взагалі, така функція не нова для конкурентних планшетів від Samsung, але Apple запровадила її лише зараз.

Оновлені планшети iPad Pro отримали процесори Apple M2 та покращили комунікаційні можливості

Де сталися суттєвіші зміни, так це у продуктивності та зв’язку. Обом новим iPad Pro змінили процесори на M2 (8 ядер ЦП, 10-ядерна графіка, 16-ядерний Neural Engine, «хардверне» прискорення обробки ProRes та ProRes RAW), додали підтримку Wi-Fi 6E (що збільшило теоретичну максимальну швидкість вдвічі — до 2,4 Гбіт/сек), Bluetooth 5.3, а також дещо покращили підтримку 5G. І у нових моделей більше не зазначається підтримка стандартів GSM/EDGE. 

Опції пам’яті залишилися на попередніх позначках, де в обох моделей є від 128 ГБ до 2 ТБ в накопичувачах, а також від 8 до 16 ГБ оперативної пам’яті (16 ГБ «оперативки» встановлено лише у моделях з терабайтними накопичувачами). Доробком тут також стало збільшення пропускної здатності пам’яті до 100 ГБ/сек.

Оновлені планшети iPad Pro отримали процесори Apple M2 та покращили комунікаційні можливості

Серед змін в камерах є лише можливість запису відео в ProRes при роздільній здатності 4K (1080p у базових моделей зі 128 ГБ в накопичувачах), та підтримка Smart HDR 4. При цьому роздільна здатність камер не змінювалася: 12 МП (ƒ/1,8) в основної, 10 МП (ƒ/2,4) у надширококутної та 12 МП (ƒ/2,4) у фронтальної.

Передзамовлення нових моделей стартувало сьогодні, а в магазинах вони мають з’явитися 26 жовтня. Ціни на iPad Pro 11 починаються з $799 (Wi-Fi, 128 ГБ) та підіймаються до $2099 (Wi-Fi + 5G, 2 ТБ), а аналогічні комплектації iPad Pro 12,9 вартують від $1099 до $2399.