Компанія Google суттєво оновила сервіс Family Link, який допомагає батькам контролювати використання власних смартфонів дітьми, а також дозволяє дізнатися, де саме знаходиться дитина у цей момент. Це найбільше оновлення сервісу з моменту його появи у 2017 році.

Зручніший інтерфейс нової версії тепер має три основні вкладки: Highlights, Controls та Location. Перша дозволяє побачити, чим саме займалася дитина на своєму ґаджеті, які застосунки використовувала, встановлювала, як довго ними користувалася, які заборонені ресурси намагалася відвідати тощо.

Оновлення в сервісі Google Family Link дозволить батькам краще приглядати за своїми дітьми

Також тут можна знайти поради для батьків, які мають допомогти в комунікації з дитиною щодо поведінки в інтернеті. Для цього Google співпрацює з компаніями Common Sense Media, ConnectSafely та інститутом Family Online Safety (FOSI).

Вкладка Controls допоможе задати ліміти щодо загального використання ґаджета, так і окремих застосунків. Зручним доповненням стала тимчасова зміна окремих лімітів (на день), яка не вплине на загальні налаштування. Також тепер батьки можуть отримувати сповіщення, якщо дитина хоче придбати або завантажити новий додаток.

В Locations, окрім того, що можна побачити, де саме знаходиться дитина, тепер можна встановити сповіщення відповідно до зазначених локацій. Таким чином батьки можуть знати, що дитина пішла зі школи, дісталася дому тощо.

Оновлений сервіс є для Android та iOS, а також має вебверсію.